Viestintäalan toimihenkilöiden työehtosopimusneuvottelut alkoivat

29.4.2016 klo 06:00

Grafinetin hallitus ja viestintäalan toimihenkilöiden tes-jaosto käsittelevät neuvotteluesityksiä maanantaina 2.5.2016.

Viestintäalan toimihenkilöt Grafinet ja TEAM-liitto neuvottelivat Viestinnän keskusliiton (VKL) kanssa ensimmäistä kertaa työehtosopimuksen jatkamisesta keskiviikkona 27.4.2016.

Mukana neuvottelupöydässä oli Ammattiliitto Pro:n edustajat. Sopimuksesta on tarkoitus neuvotella yhdessä, koska työehtosopimusmääräykset ovat samat.

Neuvottelupöydässä oli esillä kilpailukykysopimukseen liittyviä asioita. Vaihdettiin näkemyksiä 24 tunnin työajan pidentämisestä, mikä on yksi kilpailukykysopimuksen toteutumiseen liittyvistä edellytyksistä. VKL jätti omat esityksensä, jotka liittyivät enimmäkseen kilpailukykysopimukseen. Esityksen mukaan sopimuskausi alkaisi 1.2.2017 ja olisi vuoden pituinen.
Toimihenkilöt eivät jättäneet omia esityksiään, koska Grafinetin hallitus ja työehtosopimusjaosto käsittelevät niitä vielä 2.5.2016.

Seuraavan kerran neuvotellaan toimihenkilösopimuksesta 4.5.2016. Tarkoitus on päästä neuvottelutulokseen toukokuun puolivälin paikkeilla.

Neuvotteluihin osallistuivat VKL:stä Elina Nissi ja Anne Rantasuo. Viestintäalan toimihenkilöt Grafinetia edusti puheenjohtaja Tuija Pircklén ja TEAMia Toni Laiho ja Mirja Suhonen.