Työehtosopimus

Viestintäalan toimihenkilöiden työehtosopimus ratkaisu hyväksytty

Medialiiton ja Teollisuusliiton sekä Grafinet ry:n hallinnot ovat hyväksyneet viestintäalan toimihenkilöiden uuden työehtosopimuksen. Sopimuskausi on 1.3.2023–28.2.2025.

Palkankorotukset vuonna 2024

Yleiskorotus ja yrityskohtainen erä 1.6.2024

Henkilökohtaisia palkkoja korotetaan 1.6.2024 lukien 1,8 %:n suuruisella yleiskorotuksella.

Provisiopalkkaisten osalta palkankorotukset toteutetaan siten, että provisiopalkka kokonaisuudessaan nousee samalla työmäärällä keskimäärin yleiskorotuksen verran.

Yrityskohtainen erä

Erän suuruus on 0,7 % ja se lasketaan toimihenkilöiden yleiskorotuksella korottamattomien maaliskuussa 2024 maksettujen henkilökohtaisten palkkojen summasta. Henkilökohtaiset palkat eivät sisällä olosuhteista tai työajoista johtuvia lisiä. Luottamushenkilölle tai jos luottamushenkilöä ei ole, henkilökunnalle selvitetään erän määräytymisperusteet ja suuruus. Erän käytöstä ja jakoperusteista neuvotellaan ja pyritään sopimaan paikallisesti.

Mikäli erän käytöstä ei sovita 15.5.2024 mennessä, 0,5 % yrityskohtaisesta erästä jaetaan työnantajan päättämällä tavalla ja 0,2 % jaetaan yleiskorotuksena. Työnantajan tulee selvittää luottamushenkilölle tai henkilökunnalle, kuinka työnantajan päättämä osuus erästä on käytetty.

Taulukot ja lisät korotetaan 2 %:lla ja työsuojeluvaltuutetun korvausta 5,5 %:lla.

 


 

 


Askarruttaako mieltäsi jokin työehtosopimukseen tai
työelämään liittyvä asia?

*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 


Viestintäalan toimihenkilöt Grafinet ry Teollisuusliiton verkkosivuilla.