Viestintäalan toimihenkilöt Grafinet ry

Viestintäalan toimihenkilöt Grafinet ry on valtakunnallinen, itsenäinen ammattiosasto Teollisuusliitto ry:ssä, joka ajaa jäsentensä taloudellisia, ammatillisia ja yhteiskunnallisia etuja.

 

Grafinetin jäseninä on viestintäalojen ammattilaisia kautta Suomen. He työskentelevät erityyppisissä viestintäalan yrityksissä ympäri Suomea, hyvin erilaisissa tehtävissä. Esimerkkejä toimialan yrityksistä, brändeistä ja esimerkkejä tehtävänimikkeistä löydät tästä.


Teollisuusliitto on noin 200 000 jäsenen ja 590 ammattiosaston yhteenliittymä. Teollisuusliitto on Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n jäsenliitto.


Grafinet solmii työehtosopimuksen viestintäalan toimihenkilöille

Grafinet solmii yhdessä Teollisuusliiton kanssa viestintäalan toimihenkilöitä koskevan työehtosopimuksen.

Alan työpaikkoja on suurissa, pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Näiden työpaikkojen aktivoiminen ja alan kattava järjestäytyminen ovat osaston toiminnan painopistealueita.


Sadan vuoden kokemus

Kuuluminen liittoon, jolla on yli sadan vuoden kokemus työmarkkinatoiminnasta, tarjoaa kaikille työntekijöille hyvät lähtökohdat selvittää alan kirjavat sopimusongelmat. Liittoon voivat järjestäytyä myös mm. mainos- ja mediatoimistoissa työskentelevät alan ammattilaiset sekä alaa opiskelevat nuoret.


Grafinetin organisaatio

Grafinetin ylintä päätösvaltaa käyttävät kevät- ja syyskokoukset. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita näihin kokouksiin. Ne ovat myös paras tapa vaikuttaa Grafinetin toimintaan. Syyskokouksessa valitaan mm. yhdistyksen hallitus, joka ohjaa Grafinetin toimintaa. Hallituksen apuna toimivat työehtosopimusjaosto ja hallituksen jäsenistä koostuvat työryhmät.