Työehtosopimusneuvotteluiden kuulumisia

24.5.2016 klo 06:00

Viestintäalan toimihenkilöt Grafinetin työehtosopimusneuvotteluja jatkettiin maanantaina. Neuvottelupöydässä olivat yhä kilpailukykysopimukseen liittyvä selviytymislauseke eli niin sanottu kriisilauseke ja 24 tunnin vuotuinen työajan lisäys. Joissakin asioissa oli yhteisiä näkemyksiä, mutta vielä vaaditaan keskustelua ja aitojen ratkaisujen hakemista.

Neuvottelut käytiin yhdessä Ammattiliitto Pron kanssa, koska viestintäalan toimihenkilöiden työehtosopimukset ovat yhteneväiset. TEAM / Grafinetin sopimus on yleissitova, joten järjestäytymättömissä yrityksissä on noudatettava sitä. 

Grafinetin puheenjohtaja Tuija Pircklèn korostaa, että sopimusta tehdään koko viestintäalan toimihenkilökenttään, joten on otettava huomioon erilaiset työpaikat ja erilaiset tehtävät. Yksi malli ei käy kaikille työajan pidentämisessä kuten ei myöskään selviytymislausekkeen soveltamisessa. Nyt on paikallisen sopimisen paikka, toteaa Pircklèn.

Neuvottelut jatkuvat perjantaina 27.5.2016. Työmarkkinajärjestöille annettu aika neuvottelutulokseen pääsemiseksi päättyy seuraavalla viikolla, eli aika alkaa käydä vähiin.