Jäsenristeily ja paljon muuta tärkeää!

19.3.2019 klo 06:00


Teollisuusliiton jäsenristeily järjestetään Silja Europalla Helsingistä Tallinnaan 7.–8.9. Risteily lähtee lauantaina 7.9. kello 18.30 ja takaisin Helsingissä laiva on sunnuntaina 8.9. kello 16.


Ilmoittaudu heti huomenna, ettet jää rannalle!
Jäsenristeilyn myynti aloitetaan keskiviikkona 20.3. kello 10.
Kaikki varaukset hoitaa Matkapojat.
Varaukset www.matkapojat.fi/teollisuusliitto tai
ryhmat.tampere@matkapojat.fi tai puhelimitse Matkapoikien
myyntipalvelussa 010 23 23 200.

Risteilyllä on tarjolla jokaiselle jotakin: soolouralleen palaava Ressu Redford, diskossa Dj Matti Airaksinen, teollisuusliittolaisten karaoken mestaruuskisa, Puoti-show, viihdettä Gebardin voimin, puheenjohtajia tavattavissa, painavaa asiaa tapahtumatorilla, nuorten etkot sekä parasta mahdollista seuraa ja hyvää ruokaa.

Lisäksi a cappella -laulustaan tunnettu Club for Five vetää sekä keikan että biisileirin, jolla pääsee tekemään musiikkia ammattilaisten ohjaamana. Club for Five osallistuu myös karaokekisan tuomaristoon.

Grafinetin jäsenet varaavat matkansa itse
Grafinet tukee 30 eurolla työmarkkinoiden käytettävissä olevan jäsenen osallistumista jäsenristeilylle jälkikäteen kuittia vastaan.
Tähän tapahtumaan voit lisäksi käyttää ay-toiminnan kympin tuen,
jos se on vuodelta 2019 käyttämättä. Lue lisää kympin tuesta.
Huomioithan, että jäsenyytesi tulee olla kunnossa.

Lisätietoa ja risteilyhinnat Teollisuusliiton sivulta.

 


 

Kaikki laivaan - jäsenkampanja

Kevään jäsenkampanjassa palkintona Teollisuusliiton jäsenristeily.

Grafinet tarjoaa risteilyn laadukkaassa hytissä jäsenhankkijalle ja uudelle jäsenelle 7.-8.9.2019 Silja Europalla.

Kampanja-aika 1.3. - 31.5.2019. Lisätietoa kampanjasta tästä.

 


 

Ilmoittaudu SOME kurssille 25.5.2019 Helsingin Käpylään!

Tutustumme kurssilla LinkedInin, Facebookin ja Instagramin ihmeelliseen maailmaan.

Kurssin pääaiheena on verkostoitumispalvelu LinkedIn, joka on verkkoyhteistyöpalvelu ja verkostoitumisväline. Palveluun voi ladata ansioluettelonsa, harrastuksensa, kiinnostuksen kohteensa ja saada suosituksia entisiltä esimiehiltä ja työkavereilta. LinkedIn ei varsinaisesti ole työnhakusivusto, vaan sitä voidaan pitää keinona laajentaa omaa verkostoa ja saada sitä kautta mahdollisia työtarjouksia.

Facebook on Internetissä toimiva mainosrahoitteinen yhteisöpalvelu. Sivusto tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden kuvallisen käyttäjäprofiilin luomiseen sekä yhteydenpitoon ystäviensä kanssa. Facebookissa on myös mahdollista liittyä erilaisiin yhteisöihin ja saada tietoa tulevista tapahtumista.

Instagram on ilmainen kuvien jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto. Palvelun avulla käyttäjät voivat jakaa kuvia ja videoita sekä kommentoida ja tykätä toistensa jakamasta sisällöstä. Kuvia ja videoita voi muokata erilaisilla filttereillä.

Jos kiinnostuit, lue lisää ja ilmoittaudu 31.3.2019 mennessä.

 


 

Palkankorotukset 1.4.2019

Yleiskorotus
Henkilökohtaisia palkkoja korotetaan 0,8 %:n suuruisella yleiskorotuksella 1.4.2019 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta.

Provisiopalkkaisten osalta palkankorotukset toteutetaan siten, että provisiopalkka kokonaisuudessaan nousee samalla työmäärällä keskimäärin yleiskorotuksen verran.

Lisäksi on sovittu yrityskohtaisesta erästä samasta ajankohdasta alkaen.

Yrityskohtainen erä
Erän suuruus on 0,4 % ja se lasketaan toimihenkilöiden yleiskorotuksella korottamattomien tammikuussa 2019 maksettujen henkilökohtaisten palkkojen summasta. Henkilökohtaiset palkat eivät sisällä olosuhteista tai työajoista johtuvia lisiä.

Luottamusmiehelle tai jos luottamusmiestä ei ole, henkilökunnalle selvitetään erän määräytymisperusteet ja suuruus.

Erän käytöstä ja jakoperusteista neuvotellaan ja pyritään sopimaan paikallisesti.

Mikäli erän käytöstä ei sovita 15.3.2019 mennessä, työnantaja päättää sen jakamisesta. Työnantajan tulee tällöin selvittää luottamusmiehelle tai henkilökunnalle, kuinka erä on käytetty sekä palkankorotusten kohdistumisen perusteet.

Lisät
Ilta- ja yötyölisää korotetaan 1,2 %:lla yleiskorotuksen ajankohdasta.

Vähimmäispalkat
Vähimmäispalkkoja korotetaan 0,8 %:lla 1.4.2019 alkaen.

Vuoden 2020 korotuksista
Sopijapuolet sitoutuvat neuvotteleman sopimuskauden viimeisen 12 kuukauden kustannusvaikutuksen ajalle 1.2.2020 - 31.1.2021 lokakuun 2019 loppuun mennessä. Kustannusvaikutuksessa huomioidaan palkkaratkaisun lisäksi myös yhden kiky-päivän poistaminen. Mikäli neuvottelutulosta ei saavuteta lokakuun 2019 loppuun mennessä, voidaan työehtosopimus irtisanoa kahden kuukauden irtisanomisaikaa käyttäen päättymään 31.1.2020.

 


 

Muistathan äänestää eduskuntavaaleissa!

Ennakkoäänestys 3.-9.4. ja varsinainen vaalipäivä 14.4.

Tee nyt äänestyslupaus ja liity mukaan Vapaiden valtakuntaan puolustamaan työtä tekeville tärkeitä arvoja eduskuntavaaleissa.