Grafinet tiedottaa

8.4.2020

Ohjeita lomautetulle, kevätkokous etänä ja tes-kahveille jatkoaikaa

Grafinetin verkkosivujen Jäsenyys-sivua on päivitetty.
Sivulle on lisätty tarkennettua tietoa muun muassa siitä missä tilanteissa voi liittyä jäseneksi. Lue kuinka lomautus ja lomautusilmoitus vaikuttaa jäseneksi liittymiseen.

Toimihenkilö voi jäsenyydellään huolehtia työehdoistaan ja tämän takia on ensiarvoisen tärkeää, että työskennellessään viestintäalan toimihenkilötehtävissä toimihenkilö valitsee ammattiosastoksi Grafinetin ja sopimusalaksi viestintäalan toimihenkilöt. Sivulla on ohjeet sähköiseen liittymiseen ja paperisen jäsenhakemuksen täyttämiseen. Lisäksi löytyy ohje siitä, kuinka toimia vaihtaessaan toisesta ammattiosastosta Grafinetiin.

Jäsenyys-sivun alle on lisätty erillinen Ohjeet lomautetulle -sivu, jonne kootaan tietoa ja linkkejä lomautusuhan alla olevan, lomautetun ja luottamushenkilöiden avuksi.

 

Työehtosopimus -sivun alta saat käyttöösi Grafinetin työehtosopimuksen ajalle 1.2.2020 – 28.2.2022 sähköisessä muodossa sekä pöytäkirjan koskien työehtosopimukseen tehtävistä määräaikaisista muutoksista koronaviruksesta johtuen. Työehtosopimuksen määräaikaiset muutokset ovat voimassa  31.7.2020 saakka.

Työehtosopimus -sivun Usein kysyttyjä kysymyksiä työehtosopimuksesta osiota on päivitetty.


Grafinetin tapahtumia on jouduttu perumaan ja osan ajankohtaa siirtämään koronan johdosta. Osa niistä pyritään järjestämään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana tämän vuoden puolella.

Oulussa 28.3. pidettäväksi suunniteltu kevätkokous tullaan järjestämään etäkokouksena torstaina 7.5.2020 klo 16.00. Ilmoittaudu kokoukseen 1.5. mennessä.

Kesäkuun alkuun suunniteltu Luottamushenkilöiden koulutusmatka tullaan järjestämään 3.-4.10.2020. Tämän ilmoittautumislomake avataan lähiaikoina.

Elokuun lopulle suunniteltu kaupunkiloma Berliiniin on peruttu ja hallitus tarkastelee myöhemmin, saadaanko matkaa toteutettua tämän vuoden puolella. 

Teollisuusliiton jäsenristeily järjestetään 5.-6.9.2020 Silja Europalla Helsingistä Tallinnaan. Grafinetin kautta jäsenristeilylle paikan varanneet voivat perua osallistumisensa ilman kuluja 1.5. asti.

Valmistelemme ensi syksylle kursseja
Keväällä peruuntui liikuntakurssi Bomballa ja sen tilalle valmistellaan uutta Pohjois-Suomen liikuntakurssia 19.-20.9. Vuokatissa.
Lokakuun alkupuolella järjestämme asiakurssin Tampereen suunnalla, jonka sisältö rakennetaan myöhemmin huomioiden nykyinen tilanne.
 

Maaliskuun alussa tiedotimme TES-kahveista. Päätimme jatkaa TES-kahvien aikaa syyskuun loppuun. Jäsen voi käydä kerran TES-kahvilla Grafinetin työehtosopimuksen kunniaksi. Grafinet maksaa enintään 5 euroa / jäsen, jälkikäteen kuitteja vastaan. Skannattu kuitti, osallistujien nimet ja tilinumero, johon summa maksetaan, lähetetään sähköpostilla osoitteeseen grafinet@grafinet.fi . Jäsenetu on voimassa 30.9. asti.
 

Lopuksi muistutamme vielä tämän hetken Grafinetin jäsenyys on POP -jäsenkampanjasta, joka on voimassa 15.4. saakka. Mikäli festivaali perutaan koronasta johtuen, niin palkintoa päivitetään.