Grafinetin 45-vuotisjuhlavuoden teemana hyvinvointi

1.12.2021 klo 06:00

Marraskuun viimeisenä viikonloppuna pidettiin Porvoossa Grafinetin hallituksen vuoden viimeinen kokous, syyskokous ja uuden hallituksen ensimmäinen järjestäytymiskokous.

Kuluva vuosi on toinen poikkeuksellinen vuosi Grafinetin toiminnassa. Suurin osa tapahtumista on jouduttu perumaan koronan johdosta. Keväällä järjestettiin verkkokursseja, syksyllä jäsenille tarjottiin teatteri-iltoja usealla paikkakunnalla, kevät- ja syyskokoukset järjestettiin hybridikokouksina.

Vuodelle 2022 on suunniteltu enemmän tapahtumia, jotka pyritään järjestämään suunnitellusti. Grafinetin hallitus seuraa tarkkaan Covid -19 tilanteen kehittymistä ja tekee tarvittaessa muutoksia suunnitelmiin.

Hallituksen kuluvan vuoden viimeinen kokous pidettiin perjantaina 26.11.2021. Kokouksessa käsiteltiin saapuneet työsuojeluvaltuutettujen ilmoitukset ja koulutusapurahahakemukset. Apurahan hakijoille ilmoitetaan hallituksen päätös henkilökohtaisesti sähköpostitse. Toimintasuunnitelmaan ja talousarvioon tehtiin viimeiset päivitykset ja hyväksyttiin esitettäväksi syyskokoukselle.

Syyskokous pidetiin lauantaina 27.11.2021 Hamarin työväentalolla. Syyskokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio, päätettiin hallituksen toimikauden pituudeksi yksi vuosi ja valittiin hallituksen puheenjohtajaksi Tuija Pircklén ja hänen varajäsenekseen Anne Ojala. Valittiin varsinaisiksi jäseniksi Seena Ikonen (varajäsen Emmi-Emilia Lindstam), Anu Koivisto (varajäsen Katja Mönkkönen), Sari Ojala (varajäsen Sanna Mäkinen) ja Jarmo Peltomäki (varajäsen Petri Rissanen). Päätettiin, että etäyhteysmahdollisuutta käytetään tarvittaessa hallitusten kokousten, omien kurssien sekä kevät- ja syyskokousten yhteydessä. Kokouksessa muistettiin viestintäalan toimihenkilöiden sopimusasiantuntija Mirja Suhosta hänen jäädessä eläkkeelle vuodenvaihteessa.

Syyskokouksen jälkeen pidettiin uuden hallituksen järjestäytymiskokous, jossa valittiin varapuheenjohtajaksi Sari Ojala, sihteeriksi Seena Ikonen, taloudenhoitajaksi Marianne Peuralahti.

Viestintäalan toimihenkilöiden työehtosopimus on voimassa 28.2.2022 saakka ja neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta käynnistyvät alkuvuonna 2022.

Työsuojeluvaltuutetuilla käynnistyy 1.1.2022 uusi kaksivuotinen toimikausi. Grafinetin hallitus käsitellee saapuneet työsuojeluvaltuutettujen ilmoitukset kokouksessa, joten valinnoista tulee ilmoittaa aluetoimiston lisäksi myös osaston hallitukselle.
 

Jäsenmaksu alenee vuonna 2022 yhteen prosenttiin!
Jäsenmaksu on 1.1.2022 alkaen täsmälleen 1 % jäsenen ennakonpidätyksen alaisesta palkkatulosta ja se sisältää Avoimen työttömyyskassan A-kassan jäsenmaksun 8 euroa / kuukausi. Lue jäsenmaksusta lisää Teollisuusliiton uutisesta https://www.teollisuusliitto.fi/2021/11/teollisuusliiton-jasenmaksu-laskee-yhteen-prosenttiin/

Grafinet järjestää 45-vuotisjuhlavuoden merkeissä työmarkkinoilla oleville jäsenille eri puolilla Suomea neljä hyvinvointia tukevaa erillistä tapahtumaa, joissa kussakin on oma teemansa. Hyvinvointitapahtumien aiheina ovat terveellinen ravinto, lepo, liikunta, uni sekä työ- ja vapaa-ajan erottaminen. Tapahtumien kustannuksia katetaan Teollisuusliiton joulukuussa 2020 maksamalla ylimääräisellä jäsenmaksupalautuksella ja Kansan Sivistysrahaston alla toimivan Media-alan rahaston vuoden 2020 palkinnolla. Ensimmäinen hyvinvointitapahtuma järjestetään jo tammikuun lopulla Hotel & Spa Resort Järvisydämessä Rantasalmella. Toinen hyvinvointitapahtuma järjestetään toukokuussa Metallikerossa Pyhätunturin kupeessa. Tapahtumien tiedotteet julkaistaan GT45 hyvinvoinnin teemavuosi 2022 -sivustolla.

Vuonna 2022 järjestetään sääntömääräisten kevät- ja syyskokousten lisäksi mm. liikuntaviikonloppu, asiakurssi työhyvinvoinnista, video- ja kuvankäsittelykurssi ja monta muuta tapahtumaa. Näistä tiedotamme uutiskirjeillä ja Facebook-ryhmässämme. Tilaamalla uutiskirjeen ja liittymällä Facebook-ryhmään varmistat sen, että saat ammattiosaston tiedotteet tuoreeltaan.

Tutustu ensi vuoden toimintasuunnitelmaan!
 

Tapaamisiin vuoden 2022 tapahtumissamme,
Tuija Pircklén, puheenjohtaja,
Viestintäalan toimihenkilöt Grafinet ry