Nyt on aika valita luottamushenkilöt!

15.10.2015 klo 06:00


Luottamushenkilöt valitaan marras-joulukuun aikana kaudeksi 2016-2017

Mikä fiilis?
Onko sinulla tunne, että työpaikallasi asenne ammattiyhdistysliikettä kohtaan on negatiivinen? Olisiko asennemuutos paikallaan? Onko teillä paljon järjestäytymättömiä työntekijöitä?

On erittäin tärkeää ja jokaisen työntekijän etu, että kaikilla työpaikoilla mahdollisimman moni on liittynyt oman alansa ammattiliittoon ja että työpaikalle valitaan luottamushenkilöt huolehtimaan sopimusten noudattamisesta.

Onko Sinun työpaikallasi luottamusmies?
Viestinnän toimihenkilöiden työpaikoilla valitaan uudet luottamusmiehet marras-joulukuussa 2015. Uusien luottamusmiesten kausi alkaa 1.1.2016 ja päättyy 31.12.2017.  Luottamusmiesvaaliohjeet liitteenä tai voit pyytää ne sähköpostilla osoitteesta grafinet@grafinet.fi.
Työpaikoilla, joilla työsuojelun yhteistoimintakausi päättyy 31.12.2015, tulee huolehtia henkilöstön edustajien valinnasta uudelle 1.1.2016 alkavalle toimikaudelle. Valinnat tehdään nyt kaudelle 1.1.2016-31.12.2017. Työsuojeluvaalin ajankohta on marras-joulukuussa 2015. Lisätietoja työsuojeluvaalista löydät tästä.

Luottamusmies on työpaikalla sinua varten
Luottamusmies valvoo mm. työehtosopimuksen, erilaisten lakien ja paikallisten sopimusten noudattamista. Luottamusmies on tarvittaessa neuvottelija ja viestinviejä työnantajan ja sinun, työntekijän, välillä. On myös erittäin tärkeää saada kattava luottamusmiesverkosto, sillä joukossa on voimaa, kun keskustellaan laajemmalla tasolla. Luottamusmiehet ovat tärkeässä asiantuntijaroolissa työehtosopimusneuvotteluissa. Heillä on paras tieto siitä, missä kentällä mennään ja näin paras näkemys työehtosopimuksella sovittavista asioista.

Lue tämä tarina, siinä on yksi esimerkki luottamusmiehen tarpeellisuudesta
Jaana tuli kesätöihin sanomalehtitaloon tuuraamaan jakeluassistenttia tämän kesäloman ja kolmen kuukauden vuorotteluvapaan ajaksi. Hän oli tehnyt samaa työtä jo edellisenä kesänä kolmen kuukauden ajan. Palkaksi sovittiin yrityksen paikallisen sopimuksen mukaan vaativuusluokan 154 palkasta 80 prosenttia, joka on sovittu harjoitteluajan palkaksi.
Varsinainen jakeluassistentti sairastui vakavasti ja Jaanan sopimusta jatkettiin sairausloman loppuun asti. Hän hoiti jakeluassistentin työtä nyt itsenäisesti ja omatoimisesti.
Kolmen kuukauden kuluttua luottamusmies piipahti Jaanan luona kyselemässä kuulumisia. Jaana rohkaistui kysymään palkastaan, jonka hän oli olettanut nousevan vaativuusluokan minimiin vastuun myötä. Luottamusmies oli samaa mieltä ja kysyi olivatko he tehneet uutta työsopimusta. Sopimus oli tehty, ja siihen vaativuusluokaksi oli määritelty 154. Palkkaa oli kuitenkin maksettu siitä vain 80 % edelleen.
Luottamusmies marssi esimiehen luokse kysymään palkan perään. Esimies oli sitä mieltä, että Jaana uutena työntekijänä oli edelleen harjoittelija ja maksu tulee sen mukaan. Luottamusmies oli asiasta kovasti eri mieltä ja perusteli kantaansa sovituilla pelisäännöillä. Jaanahan oli tehnyt tätä työtä jo edellisenä kesänä sekä seuraavan kesän ja sijaisuuden.
Kun asiasta keskusteltiin vielä pari kertaa, ja luottamusmies toi erimielisyysmuistion (liittoon lähetettävä, molempien osapuolten näkemys kiistasta kirjattuna) allekirjoitettavaksi, päästiin asiasta sopuun ja Jaana sai palkkansa oikein, myös menneet kuukaudet maksettiin takautuvasti.

Lue lisää menestystarinoita www.pidakiinni.fi

TEAMin suuri jäsenhankintakilpailu
Kilpailu käynnistyy 15.10. ja jatkuu 30.11.2015 saakka. Jokainen uuden jäsenen hankkinut TEAMilainen saa 40 euron lahjakortin S-ryhmän tai K-ryhmän kauppaan, kunhan uusi jäsen liittyy kampanja-aikana ja maksaa jäsenmaksun sääntöjen mukaisesti. Mitä useamman jäsenen hankit, sitä enemmän lahjakortteja kertyy. Lue lisää tästä.

Palkansaajajärjestöjen Mikä fiilis-kampanja
Kampanja näkyy ja kuuluu mediassa 15.10. alkaen. Tulossa on mm. viisi humoristista tv-spottia, joita näytetään kahden viikon ajan valtakunnallisesti Herolla, radiomainos Loopilla ja Suomipopilla sekä valkokangasmainontaa pääkaupunkiseudun Finnkinoissa. Käy kurkkaamassa kuvitteelliset tarinat tulevaisuuden työelämästä tästä.

 

Tilaa Grafinet ry:n uutiskirje tästä!