Matkustusohjeet

MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 2023

Grafinetin yleiset kokoukset ja koulutustilaisuudet
Sääntömääräisiin kokouksiin, kursseihin ja yhdistyksen järjestämiin muihin tilaisuuksiin osallistuville maksetaan koulutus, ulkopaikkakuntalaisten majoitus kahden hengen huoneissa, ruokailu ja matkat pääsääntöisesti halvimman yleisen kulkuneuvotaksan mukaan. Yöpymiskustannuksia ei korvata yksipäiväisessä tilaisuudessa.

Jäsenen kulut korvataan jäsenmaksujen ollessa ajan tasalla. Mahdollinen omavastuuosuus tulee olla maksettu eräpäivään mennessä, erillistä laskua ei lähetetä, tai ilmoittautuminen katsotaan peruuntuneeksi. 

Maksettu omavastuu palautetaan ainoastaan lääkärintodistusta vastaan, jos jäsen peruu osallistumisensa ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Mikäli jäsen ei toimita lääkärintodistusta, tulee jäsenen maksaa Grafinetin maksama osuus tilaisuudesta jälkikäteen Grafinetille.

Jäsenen tulee osallistua tilaisuudessa kaikkiin osioihin, joihin on ilmoittautunut. Mikäli hän jättää osallistumatta johonkin osioon tulee hänen maksaa osiosta Grafinetin maksama osuus.

Matkustaminen
Kaukojunien
 matkalipputilaus tehdään ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittautumislomakkeella.

Lähijunilla tai linja-autolla matkustavat maksavat lippunsa itse ja liittävät ne tilaisuudessa jaettavan matkalaskun liitteeksi.

Matkustaminen tilaisuuksiin tulee tapahtua pääsääntöisesti suorin yhteyksin saman päivän aikana ja matkavarauksissa valitaan aina edullisin vaihtoehto, huomioiden kohtuulliset matkustusajat.

Mikäli jäsen haluaa saapua tai lähteä eri päivänä kuin tilaisuus edellyttäisi, hänen matkalipuistaan korvataan 50 prosenttia.

Matkakulut maksetaan pankkitilille jälkikäteen matkalaskun mukaan. Allekirjoitetun matkalaskun voi jättää tilaisuudessa tai toimittaa liitteineen skannattuna osoitteella taloudenhoitaja@grafinet.fi, viimeistään 4 vuorokauden kuluttua tilaisuudesta. Pyydettäessä on toimitettava alkuperäinen matkalasku.

Grafinetin järjestäessä yhteiskuljetuksen on sitä käytettävä ensisijaisesti. Yhteiskuljetuksen kattavalta osuudelta ei matkakustannuksia korvata. Jäsenet voivat järjestää yhteiskuljetuksen, jos se on taloudellisesti järkevää. Asiasta on sovittava etukäteen Grafinetin puheenjohtajan kanssa.

Oman auton käytöstä on aina sovittava Grafinetin puheenjohtajan kanssa ennen tilaisuutta. Oman auton käyttö korvataan aina Grafinetille edullisemman vaihtoehdon mukaisesti joko halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan tai 0,20 € / km. Mikäli kyydissä on kuljettajan lisäksi yksi tai useampi matkustaja, jokaisesta lisämatkustajasta maksetaan 0,01 € / km. Matkustajien nimet on mainittava matkalaskussa. Grafinet ilmoittaa kilometrikorvaukset tulorekisteriin.

Matkakulut korvataan vain kuittia tai käytettyä lippua / mobiililipun kuittia vastaan

  • Taksikuluja ei korvata
  • Pysäköintikuluja ei korvata
  • Junassa ei korvata makuupaikkoja

Nuoriso-, eläkeläis- ja ryhmäalennukset tulee käyttää mahdollisuuksien mukaan.
 

Ohjeet on käsitelty ja hyväksytty hallituksen kokouksessa 25.11.2022

Sääntömääräisiin kokouksiin, koulutukseen ja yhdistyksen järjestämiin muihin tilaisuuksiin osallistuville maksetaan matkakustannusten korvaus pääsääntöisesti halvimman yleisen kulkuneuvotaksan mukaan. Grafinetin järjestäessä yhteiskuljetuksen, on osallistujan käytettävä ensisijaisesti sitä.

Jäsenen matkalaskut 2023

PDF-tiedostoMatkalasku jäsenet 2023.pdf (67 kB)
MS Excel -tiedostoMatkalasku jäsenet 2023.xlsx (31 kB)